Kā pagatavot gardu kabaču un siera pastēti: tagad sviestmaizes kļūs par jūsu iecienītāko maltīti

Šādu pastēti jūs vēl nekad nebūsiet nogaršojuši, tās oriģinālā garša un perfektā tekstūra papildinās jūsu brokastis, un rīta maltīte sagādās tikai prieku.

Ja neesat gaļas cienītājs, tad šī pastēte jums būs tieši laikā. Turklāt arī bērni par to būs sajūsmā. Šīs kļūs par vasaras iecienītāko smēriņu, ar ko baudīt sviestmaizes.

Sastāvdaļas:

600 g kabaču

2 iepakojumu kausētais siers

2 ķiploku daiviņas

1-2 ēdamkarotes augu eļļa

0,5 tējkarote sāls

Malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Nomazgājiet kabačus un sagrieziet kubiņos.

Sagrieztos kabačus uzberiet uz pannas, tad 10-15 minūtes sautējiet zem vāka, laiku pa laikam samaisot.

Kamēr kabači gatavojas, izspiediet ķiplokus caur presi vai arī ļoti smalki sagrieziet. Tad pievienojiet tos kabačiem pannā. Pievienojiet arī sāli un piparus.

Visu samaisa un sautē vēl 5 minūtes.

Pārvieto kabaču un ķiploku masu blenderī un pievieno kausētu sieru.

Visu sasmalcina ar blenderi līdz viendabīgai masai;

Ielej burkā un atdzesē. Kad burka atdzisusi, to var ievietot ledusskapī uz nakti.

Pēc tam mērce nedaudz sacietēs un iegūs perfektu konsistenci.

Lūk, vēl daži padomi:

Tvaicējot kabačus, nav nepieciešams pievienot ūdeni, jo pietiks ar to sulu.

Ja kabači ir gatavi un tajos vēl ir daudz sulas, atstājiet tos uz uguns uz dažām minūtēm bez vāka, lai iztvaicētu lieko mitrumu.

Kad mitrums no kabačiem ir iztvaicējis, tad ir laiks tos noņemt no pannas. Ja noņemsiet tos ātrāk, tad kabaču pastētei var būt pārāk šķidra konsistence.

Pastētes jeb smēriņa garšu var droši papildināt pēc saviem ieskatiem. Atvēsinoši būs, ja pievienos 1 ēdamkaroti citrona sulas. Tikpat lieliski iederēsies, ja pievienos svaigus zaļumus, piemēram, pētersīļus vai dilles.

Šis ir patiešām viegls veids, kā pagatavot gardu uzkodu!

 

 

Leave a Comment